Hungary - Globális adatkezelési tájékoztató

Hungary - Globális adatkezelési tájékoztató

Globális adatkezelési tájékoztató

2021. december

Ez az Adatkezelési tájékoztató elmagyarázza, hogyan kezeljük a személyes adatokat, amelyeket akkor gyűjtünk, amikor Ön ügyfélként használja a szolgáltatásainkat, felkeresi és/vagy használja a weboldalainkat vagy mobilalkalmazásainkat, illetve más módon kapcsolatba lép velünk. Az Adatkezelési tájékoztató azt is rögzíti, hogy potenciálisan milyen módon oszthatjuk meg az Ön adatait harmadik felekkel, továbbá hogy milyen adatvédelmi irányelveket alkalmazunk az Ön személyes adatainak védelme érdekében.

Kik vagyunk?

A RIA, amely egy globális márka, az Euronet csoport része.

Az elérhetőségünket itt találja.

Milyen típusú adatokat gyűjtünk?

Csak olyan adatokat gyűjtünk, amelyekre törvény szerint és a helyi szabályozás miatt szükségünk van. Ezek közé tartoznak a következők:

 • Azonosító adatok
 • Pénzügyi adatok
 • Viselkedési adatok

Soha nem gyűjtünk több adatot, mint amennyi feltétlenül szükséges.

Miért gyűjtünk adatokat?

Személyes adatokat meghatározott szerződéses és jogi célokból gyűjtünk. A személyes adatok arra is szolgálnak, hogy a platformjainkon javítsák a felhasználói élményt.

Milyen időtartamra gyűjt adatokat a RIA?

A személyes adatokat a törvényben vagy a helyi szabályozásban rögzített ideig őrizzük meg. A jogi előírások alapján esetenként hosszabb lehet a megőrzési idő, de a személyes adatokat a feltételek teljesülése után töröljük.

Kikkel osztjuk meg az ügyfelek adatait?

Az ügyfelek személyes adatait más RIA vállalatokkal, helyi hatóságokkal és partnerekkel osztjuk meg, hogy eleget tegyünk jogszabályi és szerződéses kötelezettségeinknek.

Hol őrzi a RIA az Ön személyes adatait?

Az ügyfelek személyes adatait szigorú biztonsági intézkedések mellett, biztonságos helyeken tároljuk.

Ha az ügyfelek személyes adatait más országokba kell továbbítanunk, minden szükséges intézkedést megteszünk a jogi kötelezettségeknek való megfelelés és a megfelelő biztonsági szint megteremtése érdekében.

Milyen jogok illetik meg Önt?

Az ügyfeleink tulajdonosai a saját személyes adataiknak, és törvényes joguk van arra, hogy ellenőrzést gyakoroljanak a személyes adataik fölött. Az ügyfél a dpo@euronetworwilde.com címre küldött e-mailben bármikor kérheti a következőket:

 • az adataihoz való hozzáférés;
 • az adatai módosítása;
 • törlés;
 • az adatkezelés céljainak korlátozása.
 1. Milyen személyes adatokat gyűjtünk, hogyan és miért gyűjtjük őket?

Azonosító adatok

Ez magában foglalhatja a nevet, titulust, lakcímet és/vagy üzleti címet, e-mail címet, telefon- és/vagy faxszámot és más kapcsolattartási adatokat, születési dátumot, nemet, képeket, aláírást, útlevél-/vízumadatokat, hangfelvételt, hivatalos hitelesítő adatokat és az adatokról készült képet.

A személyes adatok kezelésének célja

A személyes adatok felhasználásának jogalapja

Szolgáltatásnyújtás.

 • Szerződéses kötelezettség

Hírlevélterjesztési és marketingcélok.

 • Hozzájárulás

Piackutatás és fogyasztói visszajelzések: Minden olyan információ, amelyet ügyfeleink önként megosztanak velünk a termékeink és szolgáltatásaink használatával kapcsolatos tapasztalataikról.

 • Hozzájárulás
 • Jogos érdek

Ügyfélszolgálat: Figyeljük és rögzítjük (automatizált eszközökkel vagy átiratokkal) az ügyfeleinkkel folytatott telefonbeszélgetéseinket, e-mailjeinket és csevegéseinket. E hívások átiratait használjuk az Ön által adott utasítások megerősítésére.

 • Szerződéses kötelezettség
 • Jogos érdek

Ügyfeleink számláinak kezelése (regisztráció és adminisztráció).

 • Szerződéskötés előtti/szerződéses kötelezettség

Eszközökhöz és/vagy információkhoz való hozzáférés kérése: Lehet, hogy ügyfeleink szeretnének hozzáférni a mobilalkalmazásban rendelkezésre bocsátott bizonyos eszközökhöz és információkhoz, mielőtt vagy miután úgy döntenek, hogy regisztrálnak a szolgáltatásainkra, a devizaváltási és fizetési szolgáltatásokat is beleértve.

 • Szerződés előtti/szerződéses kötelezettség

Profilalkotás: Minden ügyféladatunkat kizárólag automatizált feldolgozás alapján használjuk fel személyes szokások mérésére és értékelésére, annak érdekében, hogy személyre szabottabb szolgáltatást tudjunk nyújtani ügyfeleinknek.

 • Hozzájárulás

Az ügyfeleink által esetleg rögzített és velünk megosztott fényképek és videók.

 • Hozzájárulás

Eseményeken és nyereményjátékokon való részvétel: Előfordulhat, hogy ügyfeleink részt kívánnak venni az általunk szervezett eseményeken vagy egy adott nyereményjátékban.

 • Hozzájárulás
 • Szerződéses kötelezettség

Pénzügyi adatok

Személyes pénzügyi adatait akkor gyűjtjük, amikor ügyfélként felvesszük Önt. Olyan pénzügyi adatokat gyűjtünk, mint például bankszámlák, pénzügyi kimutatások, az átutalás indoka, foglalkozás vagy egyéb dokumentumok, amelyek igazolják az Ön által átutalni kívánt pénzösszegek forrását (hasonlóan a bérjegyzékhez), hogy szükség esetén biztosítani tudjuk Önnek a szolgáltatásainkat.

A személyes adatok kezelésének célja

A személyes adatok felhasználásának jogalapja

Szolgáltatásnyújtás

 • Szerződéses kötelezettség

Pénzmosás

 • Jogi kötelezettség

Terrorizmus finanszírozása és bűnözés

 • Jogi kötelezettség

Az Ön számlájának kezelése

 • Szerződéses kötelezettség

Jogi profilalkotás a hitelminősítésekhez

 • Jogos érdek

Viselkedésre vonatkozó és technikai információk

A látogatók IP-címe, viselkedésre vonatkozó információk, böngésző típusa és verziószáma, időzóna-beállítás, képernyőfelbontás beállításai, böngészőbővítmények típusa és verziószáma, operációs rendszer és platform.

Cookie-szabályzatunk itt tekinthető meg.

A személyes adatok kezelésének célja

A személyes adatok felhasználásának jogalapja

Weboldalunk és szolgáltatásaink használatának, ezen belül a látogatások számának, a weboldalon, mobilalkalmazásban eltöltött átlagos időnek, a megtekintett oldalaknak, az oldalon végrehajtott interakcióknak (például görgetéseknek, kattintásoknak és egérmozgatásoknak) és egyéb tevékenységeknek a mérése, valamint az ügyfeleinknek kínált tartalom javítása.

 • Jogos érdek

A weboldal felügyelete, valamint belső műveletek, például hibakeresés, adatelemzés, tesztelés, kutatás, statisztika és felmérés.

 • Hozzájárulás

A weboldal biztonságának és védelmének folyamatos fenntartása.

 • Hozzájárulás
 • Jogos érdek

Az e-mailjeink hatásának mérése.

 • Hozzájárulás

Anonimizált profilalkotás: A gyűjtött adatokat összekapcsolhatjuk, hogy a szolgáltatásaink jobb kihasználása érdekében javítsuk az ügyfélélményt.

 • Jogos érdek

Helyadatok:

 Gyűjthetjük az ügyfeleink tartózkodási helyével kapcsolatos adatokat, miközben a szolgáltatásainkat használják.

A személyes adatok kezelésének célja

A személyes adatok felhasználásának jogalapja

Testreszabott élmény nyújtása az ügyfeleknek a mobilalkalmazásban a tartózkodási helyükkel kapcsolatban, például az adott helyen érvényes helyi pénznem megjelenítésével.

 • Hozzájárulás
 • Jogi kötelezettség

Videómegfigyelés.

Kép-, videó- és hangrögzítés.

A személyes adatok kezelésének célja

A személyes adatok felhasználásának jogalapja

Üzlethelyiségeinkben vagy irodáinkban CCTV-t használhatunk ügyfeleink biztonságának garantálása érdekében.

 • Közérdek
 • Jogos érdek

Biometrikus adatok.

Kép- és videofelvétel, ujjlenyomat- és arcfelismerés.

A személyes adatok kezelésének célja

A személyes adatok felhasználásának jogalapja

Az Ön személyazonosságának ellenőrzése a regisztráció során a mobilalkalmazásunkban és a webhelyünkön, illetve bármikor a szolgáltatásaink használatkor.

 • Hozzájárulás

Tranzakciós adatok

Olyan személyes adatokat gyűjthetünk, mint például a kedvezményezett adatai, bankszámlaadatok, kapcsolattartási adatok, az átutalás rendeltetési helye és banki preferenciák. A helyi szabályozástól függően olyan adatokat gyűjthetünk, mint például a foglalkozás, a kedvezményezettel való kapcsolat, az átutalás indoka és egyéb dokumentumok, amelyek igazolják az Ön által átutalni kívánt pénzösszegek forrását.

A személyes adatok kezelésének célja

A személyes adatok felhasználásának jogalapja

Tranzakció indítása

 • Szerződéses kötelezettség

Megfelelőségre vonatkozó információk rendelkezésre bocsátása tranzakció indításakor

 • Jogi kötelezettség

Személyazonosság megállapítására nem alkalmas adatok

Amikor csak lehetséges, a személyes adatok helyett olyan adatokat (például anonim demográfiai és használati adatokat) használunk, amelyek közvetlenül nem alkalmasak az Ön személyazonosságának megállapítására. Ezeket a személyazonosság megállapítására nem alkalmas adatokat az Ön további értesítése nélkül a belső folyamataink javítására vagy szolgáltatások nyújtásra használhatjuk. 

Az összesített adatokat különböző célokra, többek között, de nem kizárólagosan a szolgáltatások értékelésére és fejlesztésére, valamint a szolgáltatásaink által generált forgalom elemzésére használhatjuk.

 1. Jogos érdek

Amikor az ügyfelek személyes adatait jogos érdekeink érvényesítésére használjuk fel, mindent megteszünk azért, hogy érdekeinket összehangoljuk az Ön érdekeivel, hogy az Ön személyes adatait csak a vonatkozó jogszabályok által megengedett módon, illetve az Ön jogainak sérelme nélkül használjuk fel. Kérésre minden esetben hozzáférést biztosítunk a jogos érdek megállapításához szükséges információkhoz. Az ügyfelek a fenti 1. pontban szereplő címen léphetnek kapcsolatba velünk e-mailben.

 1. Milyen hosszú ideig őrzi a RIA a személyes adatokat?

A személyes adatokat különböző célokra használjuk fel, és különböző szabályok és rendeletek vonatkoznak rájuk. Addig őrizzük meg az adatokat, ameddig szükség van rájuk ahhoz, hogy biztosítani tudjuk ügyfeleink számára az általuk igényelt szolgáltatások teljesítéséhez, a vonatkozó jogi, számviteli és beszámolási kötelezettségeknek megfelelve, valamint hogy biztosítsuk számukra az adatokhoz való egyszerű hozzáférést.

A személyes adatok megőrzési ideje a jogi kötelezettségektől, a jobb kiszolgálás iránti konkrét üzleti igényektől, valamint adott esetben az Ön hozzájárulásától függ. Például:

 • Jogi és szabályozási előírások
 • Ügyfélszolgálat (ügyfélkapcsolati ügyintézés, panaszkezelés stb.): Az ügyfél személyes adatait folyamatosan kezelhetjük és megőrizhetjük, ha üzleti kapcsolatban állunk vele.
 • Marketing: Az Ön személyes adatait marketingcélokból folyamatosan kezelhetjük, amíg Ön a jelen adatkezelési tájékoztató 8. pontja alapján le nem iratkozik erről.
 • Szerződéses kötelezettség: A személyes adatokat a szerződéses megállapodás időtartama alatt őrizzük meg. Ügyfeleink az Euronet Csoport adatvédelmi tisztviselőjétől kérhetnek másolatot az Adatmegőrzési szabályzatunkból, amely az alkalmazandó jogszabályoktól és az adott országban felmerülő üzleti szükségletektől függően eltérő lehet.
 1. A RIA megosztja a személyes adataimat harmadik felekkel?

RIA vállalatok

Az ügyfelek személyes adatait a RIA Csoport más vállalataival osztjuk meg azzal a céllal, hogy az általuk igényelt szolgáltatást biztosítani tudjuk számukra.

 • Jogos érdek

Euronet Csoport

Az ügyfelek személyes adatait az Euronettel és az Euronet Csoport kapcsolt vállalkozásaival osztjuk meg, a csoportszintű kötelezettségeknek való megfelelés érdekében.

Az Euronetet, az Euronet Csoport tagvállalatát vagy azok eszközeinek bármely részét érintő eladás, felvásárlás, összeolvadás vagy átszervezés miatt az ügyfelek személyes adatait harmadik félhez továbbíthatjuk. Ennek során megtesszük az adataik megfelelő védelme érdekében szükséges észszerű intézkedéseket.

 • Jogi kötelezettség

Harmadik fél szolgáltatók

Személyes adatokat a szolgáltatások bizonyos aspektusainak kezelése, lehetővé tétele vagy megkönnyítése érdekében osztunk meg harmadik félnek minősülő szolgáltatókkal.

 • Jogi kötelezettség

Megfelelőség-ellenőrzéssel és csalásmegelőzéssel foglalkozó szolgáltatók.

Kommunikációs, infrastruktúra- és teljesítési szolgáltatók, a tranzakciók feldolgozását lehetővé tevő szolgáltatásokat és rendszereket is beleértve.

 • Szerződéses kötelezettség

A szükséges teljesítményszint fenntartását biztosító (karbantartási, biztonsági és támogatási) szolgáltatások.

Adatelemzés marketinghez, a működés javítása, valamint megfelelőségi és csalás elleni rendszereink fejlesztése érdekében.

 • Jogos érdek
 • Jogi kötelezettség

Szolgáltatásaink népszerűsítése.

 • Hozzájárulás

A digitális szolgáltatásokban elhelyezett hirdetések személyre szabása és a fogyasztói preferenciákhoz való hozzáigazítása.

Jogi és szabályozási szempontok

Ha köteleznek bennünket, előfordulhat, hogy az Ön személyes adatait át kell adnunk a hatóságoknak. A személyes adatokat akkor is átadhatjuk a hatóságoknak, ha azonosítani kell valakit, kapcsolatba kell lépni valakivel, vagy eljárást kell indítani valaki ellen, aki sérülést okozhat vagy sértheti a RIA jogait vagy tulajdonát, akadályozhatja a szolgáltatást vagy bármely ügyfelünket.

 • Jogi kötelezettség

 1. A RIA elmenti az ügyfelek által küldött leveleket?

Igen. Megőrzünk minden levelezést, amelyet az ügyfelek küldenek nekünk, beleértve az e-maileket és a faxokat, valamint az ügyfelek számlájával kapcsolatos bizonylatokat. Az ügyfélszolgálati leveleket, valamint az Euronet Csoport tagvállalataival, partnereinkkel és beszállítóinkkal folytatott egyéb kommunikációt is megőrizzük. Ezeket a nyilvántartásokat az Adatmegőrzési szabályzatunkban foglaltak szerint őrizzük meg.

 1. Adatbiztonság

Elkötelezettek vagyunk az ügyfelek személyes adatainak megőrzése iránt, és óvintézkedéseket alkalmazunk az Ön által ránk bízott adatok elvesztésének, a velük való visszaélésnek és az adatok megváltoztatásának megakadályozása érdekében. A RIA-nál mindig arra törekszünk, hogy biztosítsuk az Ön adatainak megfelelő védelmét. Az adatbiztonság melletti elkötelezettségünk fenntartása érdekében megfelelő fizikai, elektronikus és vezetői intézkedésekkel gondoskodunk az Ön személyes adatainak védelméről és biztonságáról.

Hogy megvédjük rendszereinket az illetéktelen hozzáféréstől, biztonságos, kifinomult és korszerű fizikai és szervezeti biztonsági intézkedéseket alkalmazunk, amelyeket a legmagasabb szintű biztonság érdekében folyamatosan továbbfejlesztünk. Minden személyes adatot tűzfalakkal és egyéb kifinomult biztonsági mechanizmusokkal védett biztonságos helyen tárolunk, korlátozott adminisztratív hozzáféréssel.

Az Ön személyes adatainak kezeléséhez hozzáférő (vagy azzal kapcsolatba kerülő) munkatársunkat szerződésben kötelezzük az ügyféladatok bizalmas kezelésére és a szervezetünknél bevezetett adatvédelmi szabályok betartására.

Az iparági szabványoknak megfelelő intézkedések meghozatalával a legmagasabb szintű adatvédelemre törekszünk, hogy védjük az Ön személyes adatait, azonban egyetlen biztonsági rendszer sem teljesen hibátlan vagy áthatolhatatlan. Ezért nem tudjuk garantálni (és nem is garantáljuk) a személyes adatok teljes biztonságát.

 1. Profilalkotás és automatizált döntéshozatal

Kifejezett felhatalmazás és jóváhagyás esetén személyre szabott tájékoztatást és tanácsadást nyújtunk Önnek termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatba.  Harmadik felek bevonásával adatelemzést végzünk annak érdekében, hogy megfelelően célzott kommunikációt és hirdetéseket biztosítsunk Önnek, például exkluzív ügyfélrendezvényekre hívjuk meg, amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdekelhetik Önt, valamint olyan termékeket és szolgáltatásokat ajánljunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy megfelelőek lehetnek az Ön számára.

Bizonyos esetekben automatizált döntéshozatalt és profilalkotást alkalmazunk, ha a jogszabályok engedélyezik, és egy szerződés teljesítése érdekében van rá szükség. Például az átutalási szolgáltatások automatikus engedélyezése is ide tartozik. A profilalkotás és az automatizált döntéshozatal jogalapja a jogos érdek.

 1. Marketing és hirdetések

Harmadik félnek számító hirdetők hirdetései megjelenhetnek weboldalunkon, mobilalkalmazásunkban vagy másutt a szolgáltatásainkban. A harmadik félnek számító hirdetők nem férnek hozzá az ügyfeleink által közvetlenül megadott információkhoz, kivéve, ha Ön az említett személyes adatok megosztásához kifejezetten hozzájárult.

A megjelenített hirdetéseket személyre szabhatjuk ügyfeleink számára, ha a cookie-hozzájárulás-kezelőn keresztül a „Célzott cookie-k” elfogadásával hozzájárulásukat adták, illetve a mobilalkalmazásban engedélyezték a „Célzott marketing” és a „Helyadatok” használatát.

Ha Ön a weboldalon a Célzott cookie-k elfogadásával megadta a hozzájárulását, illetve a mobilalkalmazásban engedélyezte a Célzott marketinget, akkor ehhez harmadik feleket is igénybe vehetünk (remarketing és Hasonló közönség funkció). A cookie-beállításokat itt tudja módosítani.

A harmadik felek adatvédelmi szabályzatának megismeréséhez keresse fel azok weboldalait. A Cookie-szabályzatunkban megtalálja az összes olyan harmadik felet, amelyek az Ön beleegyezése esetén cookie-kat használhatnak a célzott marketinghez.

Ha Ön kifejezett hozzájárulását adta, időről időre megkereshetjük Önt (szükség szerint és az Ön konkrét utasításainak megfelelően e-mailben, SMS-ben, levélben vagy telefonon) célzott marketinggel a szolgáltatásainkkal kapcsolatban. Ön a dpo@euronetworlwide.com címre küldött e-maillel vagy az általunk küldött marketing-e-mailben szereplő utasítások követésével bármikor visszavonhatja a hozzájárulását.

 1. Pixelek használata a marketing-e-mailekben

Marketing e-mailjeinkben pixeleket használhatunk, hogy megtudjuk, megnyitották-e és hányszor nyitották meg az e-mailjeinket, és ellenőrizzük, rákattintottak-e az e-mailben elhelyezett linkekre vagy hirdetésekre.  Az így kapott információkat arra használhatjuk fel, hogy

 • megtudjuk, melyik e-mailünket találták érdekesebbnek a felhasználók;
 • megállapítsuk a felhasználók aktivitását, valamint a termékeink és szolgáltatásaink iránti elkötelezettségüket;
 • tájékoztassuk a hirdetőinket (összesítésben) arról, hogy hány felhasználó kattintott rá a hirdetésekre;
 • megtudjuk, hogy melyik térségben tartózkodik a közönségünk.
 1. Milyen jogaim vannak?

Ügyfeleink kérhetik a személyes adataikhoz való hozzáférést, azok frissítését, módosítását vagy törlését. Országtól függően Önt különböző jogok illethetik meg. Azonban országtól függetlenül bármikor élhet a következő jogokkal:

 • Hozzáférést kérhet bármelyik személyes adatához („Érintett hozzáférési kérelme”). Hozzáférési jogának gyakorlása során Ön érdeklődhet az Önnel kapcsolatban tárolt összes személyes adatáról, a személyes adataival kapcsolatos adatkezelési tevékenységeinkről, a személyes adatainak címzettjeiről, a személyes adatok különböző kategóriáiról, a személyes adatai kezelésének időtartamáról, valamint a személyes adatait érintő automatizált döntéshozatal létezéséről.

 • Kérheti az Önre vonatkozóan tárolt bármely pontatlan személyes adata helyesbítését. Ha megváltozott az e-mail címe, vagy ha helyesírási hibát vesz észre bármelyik személyes adatában, akkor élhet a módosítás jogával.

 • Kérheti az Önre vonatkozóan tárolt bármely személyes adata törlését. Ha nem szeretne többé híreket kapni tőlünk, vagy a továbbiakban nem kívánja igénybe venni valamelyik szolgáltatásunkat, kérheti, hogy töröljük az Önre vonatkozóan tárolt bármely személyes adatát. Felhívjuk figyelmét, hogy jogi kötelezettségeink teljesítése érdekében megőrizhetjük a személyes adatait. A személyes adatait azonban semmilyen más célra nem használjuk fel.

Az ügyfelek az illetékes adatvédelmi hatóságnál vagy bíróságon is panaszt tehetnek, ha úgy érzik, hogy nem tettünk eleget a jelen Adatkezelési tájékoztatóban vagy az alkalmazandó jogszabályokban foglalt kötelezettségeinknek. Arra biztatjuk ügyfeleinket, hogy ha bármilyen panaszuk van, akkor is jelezzék nekünk, ha nincs előírva, és mi a Panaszkezelési eljárásunkban foglaltak szerint reagálunk rá.

A lehető leghamarabb és mindig az alkalmazandó jogszabályok szerinti határidőn belül válaszolunk az Ön kérelmére.

Az Önt megillető jogokról és a kérelme megválaszolásának pontos határidejéről alább, az adott ország lakosait érintő részekből tájékozódhat.

Ha bármelyik jogát gyakorolni kívánja, e-mailt kell küldenie a dpo@euronetworlwide.com címre. Az Ön adatainak védelme és a biztonság fenntartása érdekében lépéseket teszünk az Ön személyazonosságának ellenőrzésére, és/vagy egyéb adatok megadását kérhetjük Öntől, mielőtt hozzáférést biztosítanánk Önnek a személyes adataihoz, vagy módosítanánk bármelyik személyes adatát. Ha nincs nálunk a személyazonosságát igazoló személyi igazolványának másolata vagy bármely más érvényes okmány, amely igazolja a személyazonosságát, akkor sajnos nem tudunk válaszolni a kérelmére.

 1. Adatvédelemmel kapcsolatos panasztételi eljárás

Az ügyfelek panaszt tehetnek az adatvédelmi hatóságnál vagy a bíróságon, ha úgy érzik, hogy nem tettünk eleget a jelen Adatkezelési tájékoztatóban vagy az alkalmazandó jogszabályokban foglalt kötelezettségeinknek:

A RIA fenntartja a jogot, hogy bármikor módosítsa a jelen Adatkezelési tájékoztatót, és a módosításokról a RIA weboldalán vagy bármely más, a RIA által megfelelőnek ítélt módon értesítést tesz közzé.

 1. Tájékoztató kaliforniai lakosok számára

A Kaliforniában élő ügyfeleket a kaliforniai törvények alapján további jogok illethetik meg az általunk használt személyes adataikkal kapcsolatban.

A kaliforniai fogyasztók hozzáférést kérhetnek a személyes adataikhoz, amelyeket az elmúlt 12 hónapban rájuk vonatkozóan gyűjtöttünk. Ilyen kérelmet 12 havonta legfeljebb kétszer lehet benyújtani.

Ön további részleteket is kérhet az általunk folytatott gyakorlatról, beleértve az Önről gyűjtött személyes adatok kategóriáit, a személyes adatok gyűjtésének vagy értékesítésének üzleti vagy kereskedelmi célját, azoknak a harmadik feleknek a kategóriáit, amelyekkel megosztjuk és amelyeknek értékesítjük az Ön személyes adatait, azoknak a személyes adatoknak a kategóriáit, amelyeket az előző 12 hónapban másnak átadtunk, és azoknak a harmadik feleknek a kategóriáit, akiknek az elmúlt 12 hónapban személyes adatokat értékesítettünk.

Ha Ön kaliforniai fogyasztó, arra is jogosult, hogy kérje személyes adatainak törlését (bizonyos kivételektől eltekintve), letiltsa a személyes adatai értékesítését, valamint egyenlő szolgáltatást és árat kapjon, és ne érje hátrányos megkülönböztetés akkor sem, ha él a CCPA-ban (a kaliforniai fogyasztók adatainak védelméről szóló törvényben) foglalt valamely jogával (kivéve, ha az alkalmazandó jog megengedi, például ha a különbségek észszerű arányban állnak az Ön adataival).

A személyes adatait nem értékesítjük harmadik félnek. Szükség esetén kérni fogjuk a külön hozzájárulását.

A kérelme beérkezésétől számítva legkésőbb 45 napon belül válaszolunk Önnek.

 1. Tájékoztató argentínai lakosok számára

A Ley de Protección de Datos Personales 25.326 törvény értelmében Önt megilleti a hozzáférés, helyesbítés, frissítés és törlés joga. Ha a személyes adatai kezelésével kapcsolatban gyakorolni kívánja a jogait, vissza kívánja vonni a hozzájárulását, illetve kifogást vagy panaszt kíván emelni, akkor a 11. pontban szereplő utasításokat követve veheti fel velünk a kapcsolatot a dpo@euronetworlwide.com címen.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy különböző lehetőségek állnak rendelkezésére, hogy korlátozza annak módját, ahogyan a személyes adatait felhasználjuk vagy másokkal közöljük.

A kérelme beérkezésétől számítva legkésőbb 5 napon belül válaszolunk Önnek.

 1. Tájékoztató mexikói lakosok számára

Önt törvény szerint megilleti a hozzáférés, helyesbítés, törlés és az adatkezeléssel szembeni tiltakozás joga („ARCO jogok"); jogosult továbbá bármikor visszavonni a személyes adatai kezeléséhez adott hozzájárulását, amennyiben a törvény ezt lehetővé teszi. Ha a személyes adatai kezelésével kapcsolatban gyakorolni kívánja ARCO jogait, vissza kívánja vonni a hozzájárulását, illetve kifogást vagy panaszt kíván emelni, akkor a 11. pontban szereplő utasításokat követve veheti fel velünk a kapcsolatot a dpo@euronetworlwide.com címen.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy különböző lehetőségek állnak rendelkezésére, hogy korlátozza annak módját, ahogyan a személyes adatait konkrét adatkezelési helyzetekben felhasználjuk vagy másokkal közöljük.

A kérelme beérkezésétől számítva legkésőbb 20 napon belül válaszolunk Önnek.

Ezenkívül és szükség esetén a Disposiciones de carácter general a que se refiere el artículo 95 bis de la Ley General de Organizaciones y Actividades Auxiliares del Crédito aplicables a los transmisores de dinero a que se refiere el artículo 81.A bis del mismo ordenamiento 4 Bis cikkének való megfelelés érdekében a távoli ügyfélazonosításhoz jogilag kötelesek vagyunk megszerezni az Ön helyadatait, valamint videó- és hangfelvételt készíteni. Az adott formában további személyes adatokat is kérhetünk, amennyiben azok a fent említett törvény szerinti jogi kötelezettségünk teljesítéséhez szükségesek. Az ilyen személyes adatok kezelésének jogalapja az Ön hozzájárulása.

 1. Tájékoztató chilei lakosok számára

Önt a Törvény szerint megilleti a hozzáférés, helyesbítés, törlés és az adatkezeléssel szembeni tiltakozás joga („ARCO jogok"); jogosult továbbá bármikor visszavonni a személyes adatai kezeléséhez adott hozzájárulását, amennyiben a Törvény ezt lehetővé teszi. Ha a személyes adatai kezelésével kapcsolatban gyakorolni kívánja ARCO jogait, vissza kívánja vonni a hozzájárulását, illetve kifogást vagy panaszt kíván emelni, akkor a 11. pontban szereplő utasításokat követve veheti fel velünk a kapcsolatot a dpo@euronetworlwide.com címen.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy különböző lehetőségek állnak rendelkezésére, hogy korlátozza annak módját, ahogyan a személyes adatait felhasználjuk vagy másokkal közöljük.

A kérelme beérkezésétől számítva legkésőbb 2 napon belül válaszolunk Önnek.

 1. Tájékoztató európai (EGT-beli) lakosok számára

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló (EU) 2016/679 rendelet (GDPR) értelmében az Európai Gazdasági Térség (EGT) valamennyi lakosát megilletik az alábbi jogok:

 • Tájékoztatáshoz való jog
 • Hozzáférési jog
 • Helyesbítési jog
 • Törlési jog
 • Adatkezelés megtiltásához való jog
 • Adathordozhatósághoz való jog
 • Tiltakozáshoz való jog
 • Automatizált döntéshozatal elleni fellépéshez való jog

A fentiekben felsorolt jogok bármelyikének gyakorlásához Ön meg kell hogy feleljen a jelen Adatkezelési tájékoztató 11. pontjában foglalt kötelezettségeknek.

A kérelme beérkezésétől számítva legkésőbb 30 napon belül válaszolunk Önnek.

 1. Tájékoztató malajziai lakosok számára

A személyi adatok védelméről szóló 2010. évi törvény („PDPA”) értelmében az ügyfelek megadhatják nekünk személyes adataikat bármely olyan célra, amely a jelen Adatkezelési tájékoztató 2. pontjában szerepel. Amennyiben a személyes adatait bármilyen további célból kívánnánk kezelni, úgy arról előzetesen tájékoztatni fogjuk, illetve kifejezett hozzájárulását fogjuk kérni.

Ön bármikor élhet a 10. pontban meghatározott jogaival. Ön vissza is vonhatja a hozzájárulását, kivéve, ha jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy szolgáltatásaink nyújtásához van szükség az adatkezelési tevékenységre. Ön tiltakozhat is az adatkezelési tevékenység ellen, ha úgy véli, hogy az ilyen adatkezelési tevékenység miatt kár vagy kellemetlenség érheti Önt.

A kérelme beérkezésétől számítva legkésőbb 21 napon belül válaszolunk Önnek.

A PDPA-ban foglaltak szerint a RIA jogosult díjat felszámítani az adathozzáférési kérelmek feldolgozásáért.

 1. Tájékoztató új-zélandi lakosok számára

Minden új-zélandi lakost a 11. pontban felsorolt jogok illetik meg a személyes adatai kezelésével kapcsolatban. Felhívjuk figyelmét, hogy bármelyik jogának gyakorlása esetén be kell tartania a fent említett 11. pontban szereplő utasításokat.

A kérelme beérkezésétől számítva legkésőbb 20 napon belül válaszolunk Önnek.

 1. Tájékoztató ausztráliai lakosok számára

Minden ausztráliai lakost a 11. pontban felsorolt jogok illetik meg a személyes adatai kezelésével kapcsolatban. Felhívjuk figyelmét, hogy bármelyik jogának gyakorlása esetén be kell tartania a fent említett 11. pontban szereplő utasításokat.

Ön azt is kérheti tőlünk, hogy az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően ismertessük adatvédelmi irányelveinket és gyakorlatunkat.

A kérelme beérkezésétől számítva legkésőbb 30 napon belül válaszolunk Önnek.

 1. Tájékoztató indiai lakosok számára

Minden indiai lakost a 11. pontban felsorolt jogok illetik meg a személyes adatai kezelésével kapcsolatban. Felhívjuk figyelmét, hogy bármelyik jogának gyakorlása esetén be kell tartania a fent említett 11. pontban szereplő utasításokat.

Ezenkívül élhet az adathordozhatósághoz való jogával, valamint azzal a jogával, hogy ne alkalmazzunk Önnel szemben automatizált döntéshozatalt, amely olyan joghatásokat válthat ki, mint például a profilalkotás, amennyiben az ilyen profilalkotás nem szükséges ahhoz, hogy szolgáltatásaink bármelyikét nyújthassuk Önnek.

A kérelme beérkezésétől számítva legkésőbb 30 napon belül válaszolunk Önnek.

 1. Vállalataink szolgáltatás szerinti bontásban

Az adatkezelő a RIA, amelyet országtól és szolgáltatástól függően az alábbi vállalatok képviselnek:

Pénzátutalás

Ország

Vállalat, amelyhez fordulni lehet

(adatkezelő)

Elérhetőség

Egyesült Királyság

Euronet Payment Services Ltd.

Part 7th Floor, North Block, 55 Baker Street, London, United Kingdom, W1U 7EU

Európa

(digitális és mobil)

Ria Lithuania UAB

Upes g.22, Vilnius LT.08120 

Európai ügynökségek

Ria Payment Institution EP SAU

Calle Cantabria 2, Planta 2 Alcobendas 28120 Madrid España

Svájc

Ria Financial Services GmbH

Place de Cornavin 14 – 16, Geneva - 1201

Egyesült Államok

Continental Exchange Solutions, Inc.

6565 Knott Ave, Buena Park, CA 90620, USA

Puerto Rico

Ria Financial Services Puerto Rico, Inc.

 c/o Fast Solutions, LLC, Citi Tower 252 Ponce de Leon Avenue, Floor 20 SAN JUAN, PR 00918

Kanada

 Ria Telecommunications of Canada Inc

1000, rue De La Gauchetière O (#2500)
Montréal (Québec)  H3B 0A2

Mexikó

Ria Mexico Payment Solutions, S. de R.L. de C.V.

Av. Insurgentes Sur, 686-B Despacho 1003, Colonia del Valle, Alcaldía Benito Juárez, C.P. 03100, Ciudad de México, México

Chile

Ria Chile Servicios Financieros SPA

Región Metropolitana de Santiago, Santiago, Catedral 1401

Argentína

EURONET PAYMENT SERVICES LIMITED 
Sucursal de sociedad extranjera

República Argentina: Santa Fe 1752, 1° piso, departamento A, Ciudad Autónoma de Buenos Aires.

Malajzia

IME M SDN BHD

Unit 38-02, Level 38, Q Sentral 2A, Jalan Stesen Sentral 2, 50470, Kuala Lumpur

Szingapúr

Ria Financial Services Singapore PTE. LTD.

152, Beach Road, #19-01/02, Gateway East, Singapore 189721

Fülöp-szigetek

Ria Money Transfer, INC.

38th Floor, Philamlife Tower, 8767 Paseo De Roxas, Makati City, Philippines

RIA üzlethelyiségek és valutaváltók

Ország

Vállalat, amelyhez fordulni lehet

(adatkezelő)

Elérhetőség

Olaszország

Ria Italia S.r.l. unipersonale

Via Francesco Benaglia, n. 13 – Roma, 00153

Svájc

Ria Financial Services GmbH

Place de Cornavin 14 – 16, Geneva - 1201 *** Székhely címe: Langstrasse 192, 8005 Zürich

Franciaország

Ria France S.A.S

1 Rue du 19 Mars 1962, 92230 Gennevilliers, France

Belgium

Ria Envia Belgium SPRL

Rue Joseph II, 36-38 - 1000 Bruxelles

Németország

Ria Deutschland GmbH

Friedrichstr. 200 10117 Berlin

Svédország

Ria Financial Services Sweden AB

Armégatan 40, 5 tr 171 71 Solna

Norvégia

Ria Financial Services Norway AS

Skippergata 33, 0186 Oslo

Dánia

Ria Financial Services Denmark ApS

Nørre Voldgade 21, 1358 København K

Adatvédelmi tisztviselőnkhöz bármikor benyújthat kérelmet az alábbi e-mail címen: dpo@euronetworlwide.com.

 

Download PDF